
Malzemeler:
1 kutu konserve Meksika fasulyesi (kırmızı fasulye)
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 kutu konserve mısır
istenilen miktarda kornişon turşu
Zeytinyağı
1 Limonun suyu
Tuz
Hazırlanışı:
Konserve Meksika fasulyesi bir süzgece boşaltılıp sudan geçiririlip, süzülmeye bırakılır. Bu sırada dereotu ve maydanoz ince ince kıyılır. Bir kaba konulan kıyılmış yeşilliklerin üzerine süzülmüş fasulye ve mısır eklenir. Küçük küçük kesilen kornişon turşu da kaba eklenir. Bir kapta limonsuyu, zeytinyağı ve tuz iyice karıştırılıp salatanın sosu hazırlanır. Sos salata malzemelerinin üzerine dökülür ve salata iyice karıştırılıp, harmanlanır. Servis tabağına alınan salata hemen servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder